Havnebaner‎ > ‎

Skive


18. december 1870 åbnede en hestebane mellem Skive station og havnen ved Krabbesholm og til en oplagsplads ved Skive By.64)

Af en eller anden grund er jeg særligt glad for dette postkort. Måske er det den måde, vej og jernbane løber frem mod hinanden i to lige bløde buer, måske er det en reference til en stumfilm, hvor en bil når at passere jernbaneoverkørslen umiddelbart før toget passerer, måske er den fart, som hestekøretøjet ser ud til at have, måske er det lugten af sommer, hvor solen står højt, skyggerne er korte og vejen støvfyldt, måske er det indbegrebet af havnebane, hvor vi hverken ser station eller havn, men befinder os "ude på strækningen"? Postkort. Postgået 23. december 1908. "Stenders Forlag Eneberettiget 14 857." Billedet kan ses i højere opløsning her. Arkiv: Thomas Boberg Nielsen.

Hvis man kigger rigtig godt efter, kan man muligvis skimte et rangerlokomotiv længst væk til højre i billedet under den beskedne røgfane? Postkort. Årstal: Ukendt. "Stenders Forlag Eneberettiget - Skive 42". Billedet kan ses i højere opløsning her. Arkiv: Thomas Boberg Nielsen.

Skive havn med Skive Kulkompagni A/S med åbne godsvogne på kajen. År? Fotograf? Arkiv?

DJ MX 1029 rangerer på havnen i Skive den 11. april 2006. Fotograf: Morten Larsen. Tak til Morten for at billedet må vises her.

Thomas Dath Rithmester har en meget fin billedserie fra Skive havnebane her: http://www.thorit.dk/sidespor/skive_havnebane.php


___________

Noter: Se her.