Vagányabb, mint valaha – Toyota Auris 1.6 Valvematic CVT tesztelés

A 2. generációs Toyota Auris jelentős átalakuláson ment keresztül, hogy bebizonyítsa a Corolla jól bevált receptje nem veszett el. A megújult kompakt végre külsőben is fellépett a konkurenciához dinamikusabb megjelenésével. A legerősebb 1,6-os benzinmotor és a CVT automataváltó pedig megmutatta, hogy a turbó korszak virágzásakor is van még lehetőség a hagyományos szívómotorokban.

A fagyos január közepén találkozhattunk először személyesen a Toyota vadonatúj kompaktjával. A Zsámbék melletti Driving Camp vezetéstechnikai pályára szervezett bemutató kapcsán már éreztük, hogy erős változásokon ment keresztül a 2013-as Auris. Hiába rendelkezett sok évtizedes múlttal az első Auris, mely 2007-től folytatta új névvel az oldalán a Corolla ötajtósának újabb nemzedékét, a kifutó Auris nem bizonyult olyan hibátlan dobásnak, mint azt első körben gondolták. A legnagyobb hibájának a felfújt, egyterűs formaterve bizonyult, mely sokakban furcsa érzéseket válthatott ki egy alapvetően hagyományos kompakt, alsó-közepes ötajtósnak szánt típustól. Mint tudjuk minden kezdet nehéz, akárcsak az újrakezdés, de eljött az Auris utódja, mely minden eddigi hibát kijavíthatja. Rögtön az elején be kell látnunk, hogy az új Auris sokkal előremutatóbb autó lett több szempontból is, mint elődje, ráadásul az előző generációváltással nyomtalanul eltűnt kombi kivitelt is visszakapjuk még az év második felében, mely szintén az Auris nevet viseli majd, míg a szedán ezután is Corolla névre hallgat. Kanyarodjunk vissza aktuális tesztalanyukhoz, mely a jelenlegi kínálat legerősebb benzinmotorjával és egy kényelemre hangolt fokozatmentes automataváltóval van párosítva.

Mielőtt rátérünk a technikai részletekre, elemezzük kicsit a külsőt ért változásokat is. Érdemes foglalkozni vele, nem csak mert ez a leglátványosabb része a generációváltásnak, hanem mert a márkától szokatlanul eltérő designt varázsoltak az új Auris-ra. A japán gyártó vezetőségétől már régóta halljuk az ígéretet, hogy az unalmas formavilágú Toyoták korszakának egy időre biztosan búcsút mondhatunk, és ezt először a tavaly bemutatott, szintén régóta várt, GT86-tal bizonyították be. A sportos kupé után viszont az Auris az első hagyományos értelembe vett tömeg modell, mely szintén a márka új irányt vett formanyelvét öltötte magára. A külsőt látva pedig el kell ismerjük, hogy nem beszéltek mellé. Ilyen dinamikus formájú kompakt Toyota nem hogy az elmúlt évtizedekben, de még talán soha nem hagyta el a márka gyártósorait. Az előd kissé bumfordi formái után érezhetően nagy gondot fordítottak, hogy az európai ízlésvilágnak megfelelő megjelenést faragjanak. A design legfontosabb eleme az Auris orra, mely egyben az autó legharciasabb része is. A fényszórók és a hűtőmaszk egysége az alsó nagyra nőtt trapéz alakú légbeömlővel fenyegető tekintetet kölcsönöz az Auris-nak. A lámpák formájáról a nagy testvér frissített Avensis első világító egysége is eszünkbe juthat, de ezt leszámítva nem találunk rokonságot a Toyota régebbi modelljeivel a formát illetően.